Wat zijn de voordelen van kunststofkozijnen?

Misschien bent u op dit moment wel op zoek naar (nieuwe) kozijnen voor uw woning en twijfelt u tussen de aanschaf van houten kozijnen of kozijnen van aluminium of kunststof. Bij Helder Kozijnen zijn we overtuigd van de vele voordelen die kunststofkozijnen bieden ten opzichte van houten en aluminium kozijnen en daarom zetten we in deze blog alle voordelen van kunststofkozijnen voor u op een rijtje.

Alle voordelen op een rij

Kostenbesparend

Uiteraard zijn ook kunststofkozijnen niet goedkoop in aanschaf, maar ze zijn een stuk minder duur dan houten of aluminium kozijnen. Daarnaast zijn ze stukken goedkoper in gebruik. Ze hoeven niet geschilderd te worden en zijn dus onderhoudsarm en ze isoleren goed waardoor u - zeker in combinatie met HR ++-glas - minder stookkosten betaalt. Ook gaan ze lang mee; gemiddeld zo’n vijftig jaar en soms zelfs tot zeventig jaar.

Duurzaam

De meeste kunststofkozijnen worden gemaakt van gerecycled materiaal en gaan vervolgens decennialang mee. Ook zorgt de isolerende werking voor minder verbruik van (fossiele) brandstof en het feit dat de kozijnen geen verf en maar weinig schoonmaakmiddelen nodig hebben, maakt kunststofkozijnen tot een duurzaam product.

Veilig
Omdat kunststofkozijnen zijn opgebouwd uit stalen profielen, krijgen inbrekers weinig kans. Ook het gecertificeerde hang- en sluitwerk en het Politiekeurmerk Veilig wonen (PKVW) zorgen ervoor dat u zonder zorgen kunt slapen of op vakantie kunt.

Veel verschillende mogelijkheden
Kunststofkozijnen zijn te bestellen in vrijwel alle denkbare (RAL) kleuren, vormen en profielen. Zo zijn er zelfs kozijnen leverbaar in houtlook, die bijna niet te onderscheiden zijn van houten kozijnen.

Onderhoudsarm
Aan kunststofkozijnen hoeft u vrijwel niets te doen, anders dan af en toe een keertje schoonmaken. De kozijnen kunnen niet rotten en ze worden niet aangetast door de, in Nederland vaak veranderende, weersinvloeden.

Wilt u meer informatie over de voordelen van kunststofkozijnen, neem dan contact met ons op, we vertellen u graag meer!

0
Feed