Horren

Inzethorren

De inzethor is in het bijzonder geschikt voor de draai-valramen in kunststof. Bij Helder Kunststofkozijnen heeft u de keuze uit 5 verschillende profielen zodat voor nagenoeg elk naar binnen draaiend raam er een passende inzethor gemaakt kan worden.

Het grote voordeel van de inzethor is dat deze gemonteerd kan worden zonder te boren of te schroeven. De hor kan eenvoudigweg in het geopende raam geplaatst worden waarna het raam in elke stand te gebruiken is.

Plissé deurhorren

Het systeem behoort tot één van de meest innovatieve ontwikkelingen van de laatste jaren. Bij de hordeur is in plaats van strak horrengaas gebruikgemaakt van horrengaas dat geplisseerd is.

Het voordeel van het systeem is dat het weinig plaats inneemt, doordat het geen gebruik maakt van een onderdorpel, maar van een geleidingsstrip met een hoogte van slechts 3 mm. Men heeft een vrije doorloop en in geopende toestand neemt het systeem maar ca. 8 cm plaats in (bij een deur van 130 cm is dit ca. 10 cm en bij een deur van 160 cm is dit 15 cm).