Waarom kiezen voor kunststof kozijnen?

Kunststof kozijnen worden steeds populairder. En dat is niet zo gek. In vergelijking met kozijnen van hout of aluminium heeft kunststof namelijk veel voordelen. In deze blog zullen deze voordelen en de nadelen naast elkaar leggen, zodat u kunt beslissen of het ook voor u een slimme investering is.

Wat zijn kunststof kozijnen?

Kunststof kozijnen worden tegenwoordig meestal gemaakt van polivinylchloride, of PVC. Deze stof is zeer goed toepasbaar in allerlei verschillende vormen en diktes en kan worden geproduceerd in een breed scala aan kleuren. En dankzij moderne productietechnieken is het zelfs mogelijk om kunststof kozijnen te maken met een houtnerf erin, voor degenen die de gladde look van kunststof niet interessant genoeg vinden.

Wat zijn de voordelen van kunststof?
Vergeleken met kozijnen van hout (dat gaat rotten en veel onderhoud nodig heeft) en aluminium, gaan kozijnen van kunststof ontzettend lang mee, gemiddeld minstens vijftig jaar. Daar komt nog eens bij dat ze vrijwel geen onderhoud nodig hebben en na hun levensduur bijna volledig kunnen worden gerecycled. Het materiaal is bovendien van nature zeer isolerend, waardoor het isoleren van uw huis opeens een stuk makkelijker wordt, wat de keuze voor kunststof kozijnen natuurlijk nog duurzamer maakt.

Wat voor veel mensen een belangrijk argument is voor het aanschaffen van kunststof kozijnen is de prijs. Kunststof kozijnen zijn gemiddeld genomen 15 procent goedkoper dan kozijnen van hout of aluminium en kunnen, omdat ze precies op maat worden gefabriceerd, eenvoudiger en dus goedkoper worden gemonteerd. Samen met de kostenbesparing op energie, dankzij de goede isolerende eigenschappen, is het dus de meest economische keuze.

Een ander voordeel is dat het een zeer veilige keuze is. Van alle kozijnen zijn die van kunststof het moeilijkst te openen door inbrekers dankzij de speciale ingebouwde scharnieren. Daarom hebben ze allemaal het Politie Veilig Wonen Keurmerk. Bovendien zijn ze moeilijk ontvlambaar en zelfdovend, waardoor ze uw huis extra beschermen tegen brand.

De enige nadelen zijn eigenlijk dat de kozijnen niet overschilderbaar zijn en dat reparaties eraan moeilijk zijn. Maar gezien alle voordelen geloven wij bij Helder Kozijnen in Rotterdam dat kunststof kozijnen de beste keuze zijn voor uw huis. Met onze meer dan vijftien jaar ervaring in het vak, adviseren we u graag over wat de beste kozijnen zijn voor uw woning.

Kies ook voor goedkope en duurzame kunststof kozijnen en laat ze plaatsen door Helder Kozijnen in Rotterdam.

0
Feed