Vijf redenen om voor kunststof buitendeuren te kiezen

Hoewel veel mensen ervoor kiezen hun woningen of panden te voorzien van kunststof kozijnen, zien we toch nog veel traditionele houten buitendeuren in Nederland. Dit terwijl kunststof deuren een aantal grote voordelen hebben die vaak over het hoofd worden gezien. Daarom geven we in deze blog de vijf grootste voordelen van kunststof buitendeuren.

1. Kunststof buitendeuren zijn een goede isolatie

Kunststof deuren zijn in tegenstelling tot traditionele deuren een stuk beter in het isoleren van een woning. In veel gevallen zien we dat er bij traditionele deuren sneller nog wat tocht het huis binnen kan komen. Door te kiezen voor kunststof deuren stookt u minder in de winter en in de zomer behoudt u een fijner binnenklimaat. Bovendien zijn kunststof deuren ook nog eens geluidswerend, waardoor vervelende straatgeluiden minder kans hebben om uw woning binnen te dringen. Al met al dus een flinke besparing op uw stookkosten en een mogelijke verhoging van de waarde van uw huis.

2. Kunststof is onderhoudsvriendelijk
Kunststof deuren hebben amper onderhoud nodig. U hoeft er alleen af en toe eens een doekje over te halen, hoewel dat meer esthetisch is dan dat de deur het werkelijk nodig heeft. Dit is een groot voordeel ten opzichte van houten deuren, die geregeld moeten worden geschuurd en geverfd en die bovendien na een jaar of vijfentwintig vaak vervangen moeten worden.

3. Kunststof deuren zijn milieuvriendelijk
Dit is misschien nog wel de grootste misvatting over kunststof deuren. Ze zijn namelijk zeer milieuvriendelijk. Niet alleen is het zoals al gezegd een goede isolatie, waardoor u bespaart op de stookkosten en dus op de CO2-uitstoot, maar daarnaast zijn kunststof deuren zeer gemakkelijk 100% te recyclen.

4. Superieure beveiliging van uw huis of pand
In tegenstelling tot traditionele houten deuren zijn kunststof buitendeuren veel beter te beveiligen tegen inbraak. De deuren zijn eenvoudig te voorzien van een superieure drie- of vijfpuntsluiting, iets wat bij houten deuren moeilijker te realiseren valt.

5. Er zijn veel verschillende designs mogelijk
Ten slotte zijn kunststof deuren verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan designs. Dit is een resultaat van het materiaal, dat door de veelzijdigheid ervan eenvoudig kan worden gevormd in de stijl die past bij uw smaak: van zeer modern tot authentiek. Bovendien zijn ze in principe in alle mogelijke kleuren verkrijgbaar.

Bent u klaar voor kunststof buitendeuren in uw woning of pand? Neem dan eens contact op met Helder Kozijnen uit Rotterdam. Wij zijn gespecialiseerd in kunststof deuren en kozijnen en helpen u de beste keuze te maken voor uw gebouw.

0
Feed