INZETHORREN

Inzethorren & plissé deurhorren

Als het weer het in Nederland een beetje toelaat, is het heerlijk om de tuindeuren open te zetten en om ’s nachts met het raam open te slapen. Genieten van frisse lucht en van de vogelgeluiden uit de tuin. Helaas zijn vogels niet de enige bewoners; er wonen ook insecten, als muggen en vliegen en zelfs spinnen in uw tuin. En dat is geen probleem als ze in de tuin blijven, maar dat zijn ze niet altijd van plan. Op zoek naar iets eetbaars is een openstaande deur of raam dé manier om uw huis binnen te komen. Gelukkig is daar wel een oplossing voor te bedenken en wel in de vorm van een raam- en/of deurhor.

Horren

Horren zijn onder meer verkrijgbaar als voorzet- inzet- of als deurhor en zijn op maat te leveren voor ieder raam en voor iedere deur. Maar welk hor is nu het meest praktisch in uw situatie? We zetten de mogelijkheden onder elkaar.

Raamhorren
Als u in een woning woont die voorzien is van draai/kiepramen of van naar binnendraaiende ramen, dan is een inzethor een perfecte oplossing. Deze hor kunt u de hele zomer laten zitten en netjes opbergen tegen de tijd dat u hem niet meer nodig hebt. De hor wordt met een frame in het kozijn geplaatst, zonder dat hiervoor in het kozijn geboord hoeft te worden. Hebt u naar buitendraaiende ramen of een dakraam, kies dan voor een rolhor, een hor met klittenband of voor een plissé raamhor.

Deurhorren
Ook bij deuren is de soort deur leidend in de keuze voor een hor. Bij een schuifpui of een enkele deur is de beste keuze een plissé deurhor. Een plissé deurhor opent net als een schuifpui, waarbij het gaas naar links of naar rechts geschoven wordt. Het gaas blijft vervolgens in iedere gewenste stand staan, dus u kunt de opening zo groot maken als dat u zelf wilt. Een plissé deurhor is gemakkelijk te bedienen en kan tegen een stootje, waardoor ook kinderen geen moeite met de deur zullen hebben. Een plissé deurhor is niet de goedkoopste oplossing om insecten buiten de deur te houden, maar omdat deze deur lang meegaat, bent u uiteindelijk toch goedkoper uit.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van het plaatsen van horren bij u thuis, neem dan contact op met Helder Kunststofkozijnen. We geven u graag het juiste advies.

0
Feed