Hang- en sluitwerk

U staat er waarschijnlijk niet of nauwelijks bij stil, zelfs niet als u uw deuren op slot draait of een raam open zet. Onze woningen en dus ook die van u, zijn voorzien van behoorlijk wat hang- en sluitwerk. Onder hang- en sluitwerk verstaan we al het materiaal dat nodig is om deuren en ramen af te hangen, zoals scharnieren en ze te openen en te sluiten, zoals klinken en natuurlijk sloten en grendels.

Net als alle materialen die regelmatig gebruikt worden, is uw hang- en sluitwerk aan slijtage onderhevig en zal het op een gegeven moment vervangen moeten worden. Dit kunt u altijd het beste laten doen door een vakman met verstand van zaken. Iemand die precies weet welke materialen van goede kwaliteit zijn en die ervoor zorgt dat u met een gerust hart kunt gaan slapen of uw huis kunt verlaten zonder dat uw inboedel wordt weggehaald

De juiste keuze
Als u gaat voor nieuw hang- en sluitwerk, kies dan altijd voor sluitwerk met een erkend SKG-keurmerk. SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw en dit sluitwerk is altijd voorzien van kwalificatiesterren. Deze sterren - die uiteenlopen van een tot drie sterren - geven de mate van beveiliging tegen inbraak aan. Sluitwerk met een SKG-keurmerk is altijd een voorwaarde om in aanmerking te komen voor het politiekeurmerk Veilig Wonen. Dit speciale keurmerk geeft in een aantal gevallen ook recht op een besparing van uw woonhuisverzekering en dat is natuurlijk mooi meegenomen.

Laat u goed informeren

Laat u voordat u hang- en sluitwerk koopt, altijd eerst goed informeren door een specialist in hang- en sluitwerk. Wij van Helder Kozijnen uit Rotterdam hebben hier jarenlange ervaring in en we weten precies hoe we uw huis veiliger kunnen maken. We komen dan ook graag bij u langs voor een inspectie en een uitgebreid advies.

0
Feed