Dit is waarom u kiest voor een kunststof schuifpui

In deze blog zullen we uitleggen wat het verschil is tussen een schuifpui en een schuifdeur, wat de voordelen zijn ten opzicht van een deur en waarom u kiest voor een kunststof schuifpui.

Wat is een kunststof schuifpui?

Een schuifpui en een schuifdeur zijn eigenlijk ongeveer hetzelfde, met dit verschil dat een schuifpui wordt geplaatst tussen binnen en buiten. Het is zo een perfecte opening naar uw terras, tuin of balkon. In tegenstelling tot een deur verliest u geen ruimte op bijvoorbeeld uw balkon, omdat u geen openslaande deuren heeft. De beste schuifpuien worden tegenwoordig gemaakt van kunststof, waardoor ze erg duurzaam en goedkoop zijn.

Wat zijn de voordelen van een kunststof schuifpui?
Een schuifpui is in feite niets meer dan een enorm raam, wat betekent dat u ontzettend veel licht in uw woning krijgt. En door in de zomertijd uw schuifpui open te zetten heeft u een zeer natuurlijke en dynamische overgang tussen uw binnen- en buitenruimtes. De slechtere isolatie-eigenschappen van glas worden tegengegaan door gebruik te maken van moderne dubbel- of driedubbelglas-configuraties. Bovendien kunt u kiezen voor een kozijn van modern kunststof (meestal polivinylchloride, of PVC), wat niet alleen de isolatiewaarde ontzettend verhoogt, maar wat ook zeer lang meegaat (gemiddeld minimaal vijftig jaar), en vrijwel vrij is van onderhoud.

Een schuifpui is meestal binnen één dag gemonteerd en heeft, dankzij de moderne veiligheidsfuncties die mogelijk worden gemaakt door moderne kunststof kozijndesigns, een politiekeurmerk voor inbraakveiligheid. Daarnaast is het ook volledig brandwerend. Al met al dus een zeer veilige keuze. De enige grotere ingreep die soms nodig is, is het verplaatsen of verwijderen van de radiator die voor de pui is gemonteerd.

Schuifpuien zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan ontwerpen en materialen. Er zijn verschillende soorten isolerend glas beschikbaar in configuraties van dubbel of zelf driedubbel glas. De kunststof kozijnen zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en afwerkingen. Daarnaast kunt u kiezen uit traditionele grote panelen, of – als u wat meer ruimte heeft – kunst u kiezen voor plooibare schuifpuien, die als een accordeon kunnen worden opgevouwen en een ruimtelijk, maar huiselijk effect geven in de overgang van uw woning naar uw buitenruimte.

Al met al genoeg redenen, dus, om te kiezen voor kunststof schuifpuien. Wilt u meer informatie en tips, of wilt u uw schuifpui laten installeren, neem dan contact op met Helder Kozijnen uit Rotterdam.

0
Feed