dubbel gas

De voordelen van dubbel glas

Bij de meesten van ons is wel bekend dat dubbel glas beter isoleert dan enkel glas, maar er zijn nog meer voordelen over dubbele beglazing te vertellen. En deze voordelen zijn zo groot dat u als u nog geen dubbel glas in uw woning hebt, u na het lezen van deze blog misschien wel in overweging neemt om dubbel glas te laten plaatsen.

Het verschil tussen enkel en dubbel glas

Voordat we de voordelen van dubbel glas bespreken is het goed om hier eerst het verschil tussen enkel en dubbel glas uit te leggen. Enkel glas, en de naam zegt het al, bestaat uit één eenvoudige glasplaat. Glas is doorlaatbaar waardoor warmte ontsnapt als het buiten koud is en koude lucht naar binnenkomt. Ook kan glas hitte niet goed weren, waardoor het bij zonnig weer extra warm wordt in de woning. Bij enkel glas treedt ook condensvorming op als warme binnenlucht in aanraking komt met koud glas.
Dubbel glas bestaat uit twee glasplaten, die net niet tegen elkaar geplaatst zijn. Hierdoor ontstaat een tussenlaag; een zogenaamde spouw. Deze spouw zorgt voor isolatie en meteen ook voor minder tot geen condensvorming. Dubbel glas is er ook in een hoogrendement uitvoering. Hierbij wordt de tussenlaag gevuld met een edelgas omdat edelgassen nog beter isoleren dan droge lucht.

De voordelen van dubbele beglazing

Lagere energiekosten
Omdat dubbel glas veel beter isoleert, hoeft een woning in de winter minder verwarmd en in de zomer minder gekoeld te worden. Dit scheelt jaarlijks aanzienlijk in de energiekosten.

Geluidswerend
Dubbel glas is geluidswerend. Omgevingsgeluiden, zoals verkeer en/of spelende kinderen, dringen veel minder door.

Versteviging van de gevel
Dubbel glas is steviger dan enkel glas. Hierdoor zullen muren in vooral oudere huizen minder snel verzakken.
Inbraakwerend
Hebt u enkel glas dan is een inbreker nogal eens snel binnen. Het is dan simpel een kwestie van ruitje tikken. Bij dubbele beglazing gaat dit een stuk moeilijker. U investeert dus met dubbel glas ook in uw eigen veiligheid.

Wilt u meer weten over het plaatsen van dubbel glas? Neem dan contact op met Helder Kozijnen in Rotterdam. We adviseren u graag!

0
Feed