Een veiliger huis met kozijnen en deuren van kunststof

Inbrekers kiezen het liefst voor huizen met ouderwetse kozijnen en deuren. Omdat de vakantieperiode weer voor de deur staat is het goed om na te denken over de beveiliging van uw woning. De Nederlandse politie heeft een keurmerk in het leven geroepen waarin ze richtlijnen hebben gesteld waaraan kunststof deuren en kozijnen moeten voldoen om als veilig te worden gezien. Bij Helder Kozijnen uit Rotterdam weten we dan ook precies hoe u uw huis veiliger kunt maken. Lees snel verder!

De zwakste plek in uw woning

De meeste inbraken in huizen gebeuren via de zwakste plekken van een woning. Is uw woning niet goed beveiligd, dan zullen inbrekers makkelijk binnen komen om uw geliefde voorwerpen te stelen en u een onveilig gevoel in uw eigen huis te geven. De meeste inbrekers kiezen ervoor om via de achterzijde van een woning in te breken, omdat dit doorgaans de meeste beschutting geeft. De zwakste plekken van uw woning zijn de kozijnen, ramen en deuren.

Hoe komen inbrekers binnen?
Vaak komen inbrekers binnen op eenvoudige manieren. Laat u een raampje open staan tijdens uw vakantie? Dan is dat voor een inbreker een uitnodiging om eenvoudig uw huis te betreden. Is uw huis helemaal afgesloten, dan trappen inbrekers simpelweg een ruit of deur in, of gebruiken ze een pasje om uw slot open te maken.

Hoe maakt u uw woning veiliger?
Er zijn een aantal eenvoudige maar belangrijke dingen die zelf kunt doen om uw woning veilig achter te laten tijdens uw vakantie. Zorg ervoor dat u uw deuren en ramen volledig sluit en op slot doet. Dit lijkt voor zich te spreken, maar het komt toch vaak voor dat mensen een raampje openlaten ‘om te luchten’ en vervolgens thuiskomen in een beroofd huis. Laat geen sleutels in de sloten zitten en zorg ervoor dat waardevolle spullen niet in het zicht liggen, om zo inbrekers niet uit te lokken. Een lamp met bewegingssensor is ook een goed afweermiddel tegen inbraken gebleken.

Wilt u nog meer doen om uw huis veilig te maken, dan is het aan te raden uw kozijnen en deuren te laten vervangen door kunststof kozijnen en deuren die voldoen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dit keurmerk is gericht op het vertragen en voorkomen van inbraken door hang- en sluitwerk en verlichting in en rond de woning aan te passen. Hierdoor wordt het risico voor inbrekers te groot, omdat ze er te lang over doen om in te breken waardoor het risico om betrapt te worden steeds groter wordt.

Wilt u een veilige woning? Helder Kozijnen uit Rotterdam is gespecialiseerd in het plaatsen van kunststof kozijnen en deuren. Neem vandaag nog contact op voor meer informatie of een afspraak.

0
Feed